неділя, 5 березня 2023 р.

10 організацій, які надають безоплатну психологічну підтримку


Від лютого по жовтень 2022 року в Україні 4661 дитина залишилася без батьківського піклування. 250 з них – офіційно визнані сиротами або ж їхні батьки зникли безвісти. У МОЗ прогнозують, що психологічні наслідки війни позначатимуться на українцях впродовж 7-10 років і не оминуть дітей. Пережите ними під обстрілами, в окупації та через втрату близьких може призвести їх до значних психологічних проблем.

Україна в умовах війни активно працює над спрощенням доступу до психологічної допомоги. Зокрема Перша леді Олена Зеленська запустила Національну програму психічного здоров’я та психосоціальної підтримки. Завдяки цій ініціативі в Україні вже будують систему навчання та сертифікації психологів, психотерапевтів, лікарів-психологів, соціальних працівників та інших фахівців. Ця програма також передбачає запуск реєстру, де українці зможуть підбирати собі індивідуального спеціаліста.

Підтримку психологічного здоров’я неповнолітніх надає БФ «Діти героїв», що опікується дітьми, які втратили батьків внаслідок війни.

Немає коментарів:

Дописати коментар